2024 Yarış Programı      Günün At Yarışı Bültenleri      At Yarışı Koşu Sonuçları      TJK Tv İzle      Faydalı Linkler






NAİL AVUNDUK KOŞUSU

 

Nail Avunduk Koşusu'nu BAYHAN kazandı

 

8 Haziran 2012 Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenen Nail Avunduk Koşusu'nu (Açık G3 / DHÖ) Gülnur Gülerce'nin BAYHAN (Albatur - Totayım / Thunder Tiki) isimli safkanı jokey Yücel Bilik ile 1600 metre kum (sentetik) pistte 1.48.42'lik derece yaparak kazanmayı başardı.

 

Dört ve daha yukarı yaşlı safkan 10 Arap atının katıldığı koşuda, GELİBOLU (Odinhan-Altıngül/Tolga) ikinci, TOZAN (Sağanak-Sündüz/Sakarya) üçüncü, GÜNALTAY (Hürbatur-Rode.12/Rüzgar.30) de dördüncü oldu. Koşunun farkları ise 1/2 Boy - 2,5 Boy -  3,5 Boy şeklinde gerçekleşti.

BAYHAN 62. startında 17. birinciliğine ulaştı. Safkan son olarak aynı pistte 2 Nisan 2011 Cumartesi günü gerçekleştirilen KV 8 / S / DHÖW Koşusu'nu kazanmıştı.

Seramoni padoğu alanında düzenlenen törende kazanan atın sahibi Gülnur Gülerce'ye kupasını, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Necati Demirkol verdi.

 

Törene Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi A. Hücum Tulgar da katıldı.

 

NAİL AVUNDUK (1918-2003)

 

Nail Avunduk, 1918 yılında Akşehir’de doğdu. Müteahhitlik yapan Avunduk, Türkiye’de ilk kez Rotary Kulübü’nün kurulmasında katkıda bulundu. 1956 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi ve uzun yıllar Türk Atçılığı’nın gelişmesine katkıda bulundu. Türkiye Jokey Kulübü’nde Murakıp olarak görev alan Avunduk, Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptı. 1982 – 1984 yılları arasında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan Avunduk, 27 Aralık 2003 tarihinde vefat etti.  Anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile kendisini bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.



Koşunun Videosunu izlemek için tıklayınız

<< Geri Dön